Saveti iz prve ruke

Pazite šta jedete

Šta nam zaposleni u restoranima brze hrane nikako ne bi preporučili za jelo

Nije baš sve zdravo!
Zaposleni koji rade u fast fud restoranima na američkoj internet stranici Redit odgovorili su na brojna pitanja šta s jelovnika svog poslodavca zbog zdravstvene i higijenske ispravnosti nikada ne bi konzumirali.

Ako i vi spadate među one koji vole brzu hranu, nadamo se da to ne radite svakodnevno. Ako je ipak tako, pažljivo pročitajte sledeće savete!

Pohovani pileći medaljoni

Ovo jelo jede se vrlo često. U zavisnosti od restorana i šefa kuhinje, kvalitet varira, ali veliki broj zaposlenih pileće medaljone ne bi konzumirao ni po koju cenu zbog higijene stola na kome se piletina seče.

Led iz ledomata

Osim na kalorijsku vrednost i količinu šećera u gaziranim napicima, treba misliti i na led. Zaposlenici u ovim restoranima kažu da ne garantuju da je aparat za led čist i da se ne bi zakleli da u njemu nema buđi.

So i biber

Posude se uvek iznova pune začinima, ali se skoro nikada ne peru. A kroz koliko ruku prolaze? Pogledate čistoću prostora u kom se nalazite, pa zaključite da li treba da budete paranoični.

Vegetarijanski fast fud

Zaposlenici su otkrili da se vegetarijanska hrana najčešće priprema u ulju u kojem se već pržilo meso. Ako ste osetljivi na ovo, a ne jedete meso, razmislite o tome da ipak jedete kod kuće.

Piletina s grila

Zaposleni tvrde da to što je meso pečeno ne znači da je zdravo. Naime, da se meso ne bi zalepilo za gril, radnici koriste velike količine margarina (vrlo nezdrava mast), a da bi ostalo sočno, ponovo dodaju margarin, ili ga nanose na meso s gornje strane.