Domaći majonez pravi se obično po dobro čuvanom receptu koji se prenosi generacijama, piše Lepa & Srećna.
Osnovu čini 1 jaje i sok od limuna koji se mute uz lagano dodavanje ulja u tankom mlazu - oko četvrt litra na jedno jaje. Od začina, stavi se so, biber, a po ukusu i senf.
Međutim, svi koji vole kupovni majonez primećuju razliku i nešto im nedostaje! Tri trika mogu da pomognu: umesto limuna, dodajte jabukovo ili pirinčano sirće, a umesto soli natrijum-glutaminat (bezbedan ako se koristi u minimalnim količinama). Na kraju, da biste dobili vrhunski majonez, umesto celih jaja koristite samo žumanca.
Ruska salata biće nezaboravna sa ovim majonezom, a možete ga koristiti i za druga jela, sendviče i salate.
PROČITAJTE JOŠ:
Kurir.rs/Lepa & Srećna/Foto: Shutterstock
POGLEDAJTE BONUS VIDEO: