Kroz najčešće savete u ishrani provlači se rečenica da je doručak najbitniji obrok. Ali, šta je sa ručkom, obrokom koji treba da vas drži sitim celog popodneva i posle kojeg nećete posezati za raznim nezdravim grickalicama? Planiranje zdravog ručka, često zna da bude težak posao. Čitav proces pripreme povrća zahteva dosta vremena, a pored toga treba misliti i o tome da sadrži dovoljno hranljivih vitamina i minerala.
Za brzu pripremu obroka koji će vam obezbediti neophodne nutrijente, dobar saradnik u kuhinji je smrznuto povrće. Pakovano brzom tehnikom smrzavanja nakon berbe, povrće zadržava sve vitamine i sprečava razvoj bakterija. Priprema obroka na ovaj način omogućava da u vaš ručak uvrstite nekoliko vrsta povrća koje će vam obezbediti dnevni unos neophodnih vitamina i minerala. Evo nekoliko predloga kako možete iskoristiti smrznuto Frikom povrće i obogatiti vaš ručak u samo 10 do 15 minuta:
1. Za ručak bogat svim makronutrijentima, kao prilog mesu možete iskoristiti Hrono mix, koji se sastoji od špargle, brokolija, tikvica, paprike i prokelja koji sadrže malo masti, a dobar su izvor vlakana i imaju antiinflamatorna svojstva koja jačaju imunitet.
2. U pripremi domaćih supa i čorbi, najviše vremena vam oduzme priprema i seckanje više vrsta povrća. Kako ne biste preskakali čorbaste obroke iskoristite Frikom Mešavinu za čorbu ili Minsterone supu i tako obogatite svoj obrok namirnicama koje sadrže vitamine B i C, kalijum i vlakna.
3. Ukoliko želite da vaš ručak bude bogat proteinima, a da ne morate utrošiti dodatno vreme na pripremu mesa, u pripremi kompletnog obroka pomoći će vam Kinoa mešavina koja pored povrća sadrži dve žitarice – speltu i kinou – bogate proteinima i vlaknima koje pružaju dodatani osećaj sitosti.
Uživajte u Frikom povrću tokom cele godine!
(Promo - tekst / Foto:Promo)