PALILI SRPSKU ZASTAVU I POZIVALI NA PAKT SA HRVATIMA: Istorija duela sa Ukrajinom nimalo nam ne ide u prilog! Dali smo samo jedan gol (VIDEO)

Profimedia

Fudbalske reprezentacije Srbije i Ukrajine sastaće se u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine i boriti se sa Portugalom za jedno od dva mesta koja direktno vode na kontinentalni šampionat.

Uz te tri ekipe rivali su još Litvanija i Luksemburg.


Istorija duela Srbije i Ukrajine nimalo ne ide u prilog našem timu, koji je na četiri meča doživela isto toliko poraza i postigla samo jedan gol.

Prvi duel igran je na turniru Valerij Lobanovski, kada su Ukrajinci slavili sa 2:1. Mateja Kežman je bio strelac jedinog gola, dok je u odbrani igrao aktuelni selektor Orlova Mladen Krstajić. To je ujedno bio i jedini gol Orlova protiv Ukrajine.

Sledeći put smo poraženi u martu 2008. sa 2:0, onda u septembru 2009. minimalnim rezultatom, da bi poslednji put odmerili snage u novembru 2016. godine.

Bio je to prijateljski meč u Harkovu koji je domaći tim dobio sa 2:0, i to onu ekipu Srbije koja se pod vođstvom Slavoljuba Muslina plasirala na Mundijal u Rusiji. Doduše, Muslin je tada eksperimentisao i protiv Ukrajine su igrali Rajković, Gudelj, Tošić, Pejčinović, Radoja, Ignjovski, Katai, Pavlović, Pešić...

PALILI SRPSKU ZASTAVU I POZIVALI NA PAKT SA HRVATIMA: Istorija duela sa Ukrajinom nimalo nam ne ide u prilog! Dali smo samo jedan gol (VIDEO)  Youtube

Meč su obeležile i provokacije ukrajinskih navijača koji su na tribinama zapalili zastavu Srbije. Podsetimo, to je javnosti otkriveno posle komentar blogera Romana Sinitsina, koji je video i fotografije objavio na Fejsbuk stranici.


- Nisam video baš prijateljsku atmoseru na stadionu. Sa ovolikom količinom priotehnike, vojnika i antiterorisičkih jedinica, navijači su zapalili zastavu Srbije - napisao je on.

Vredi pomenuti i da Ukrajina svoje mečeve sa tzv. Kosovom nije igrala kod kuće i u gostima, jer ova zemlja nije priznala nelegalno otcepljenje južne srpske pokrajine.

Takođe, navijači Ukrajine su tokom kvalifikacija za SP 2018 pozivali na pakt sa Hrvatima pred njihov okršaj u grupi. Uz tekst su delili i sliku porušenog toranja u Vukovaru.


Kurir sport