Napušta posao degustatora čokolada

Swins
Angus Kenediju nije dosadilo da testira najrazličitije čokolade, već mu preti opasnost od infarkta jer se ugojio 12 kilograma jedući svakodnevno 900 grama slatkiša

Poznati britanski degustator čokolade Angus Kenedi (47) definitivno je odlučio da napusti svoj "ukusni posao" i promeni karijeru iz korena. Ne, Angusu nije dosadilo da testira najrazličitije čokolade, već mu preti opasnost od infarkta jer se ugojio 12 kilograma jedući svakodnevno 900 grama slatkiša.

Svoju karijeru profesionalca čiji zadatak je da testira čokoladu, Angus koji je otac četvoro dece, otpočeo je 2010. godine. Međutim danas, dve godine kasnije, njegov nivo holesterola je postao opasno visok i primoran je da menja posao.

- Nedostajaće mi moj posao. Jesti čokoladu i tako zarađivati novac je posao iz snova. Imao sam priliku da jedem najluđe i najukusnije poslastice i da pišem o njima u magazinu. Jedini problem kod jedenja čokolade na ovakav način je gojenje i visok nivo holesterola. Ugojio sam se i pregled je pokazao da moje arterije nisu zdrave - rekao je razočarani Kenedi koji od 2009. uređuje magazin "Kennedy's Confection",piše The Telegraph.
Angus se sada posvetio vežbanju kako bi se vratio na normalnu težinu. Takođe, on i piše knjigu, ali ne o čokoladi, već o tome kako je porodio svoju suprugu.

Pogledaj video klip o tome kako je izgledao Angusov posao profesionalnog degustatora čokolade za niz proizvođača!

Napušta posao degustatora čokolada Izvor: Youtube