Povređeno 30 putnika!

Miroslav Anđelović (32), vozač „Laste“, izazvao udes na Bulevaru vojvode Mišića kada se onesvestio za volanom. Putnici završili u Urgentnom centru

BEOGRAD - Karambol!
Miroslav Anđelović (32), vozač preduzeća „Lasta“, onesvestio se tokom vožnje i izazvao sudar, u kome je povređeno 30 putnika iz tri autobusa! Udes se dogodio juče oko 8.15 časova na Bulevaru vojvode Mišića, iz pravca Banovog brda ka centru grada.

Prema rečima S. G. (41), vozača privatnog prevoznika „Beobus“ na liniji 23, Anđelović se prvo zakucao u njegov autobus.

- Tek sam primio putnike i krenuo da se uključim u saobraćaj, kada me je jak udarac otpozadi odgurnuo na autobus „Beobusa“ ispred mene! Vozio sam oko 60 putnika, koji su se strašno uspaničili! Počeli su da viču i jure ka vratima. Stakla su bila razbijena, a parčiči su bili posvuda po autobusu - kaže S. G.

Ubrzo je stigla Hitna pomoć. Oni su pružili pomoć onesvešćenom Anđeloviću. Nakon toga, policija ga je odvela u pritvor.

- On je osumnjičen za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja i zadržan je u dvodnevnom pritvoru. Alko-testom je utvrđeno da nije konzumirao alkohol - kaže sagovornik Kurira iz policije.

Povređeni putnici su prebačeni u Urgentni centar. Svi su lakše povređeni, osim jedne žene, kojoj je slomljen nos.

- U Urgentni centar dovezeno je 30 osoba, koje su posle pružene pomoći puštene kućama - rekao je Drago Jovanović, portparol Kliničkog centra.

Velibor Sovrović, generalni direktor prevoznika „Lasta“, rekao je da je autobus kojim je upravljao Miroslav Anđelović (32) bio tehnički ispravan.

- Šestomesečni pregled urađen je 24. januara, a sledeći je trebalo da bude 24. jula. Autobus je jutros ušao na „dnevnu negu“ i konstatovano je da je ispravan, a vozač je radio u skladu za Zakonom o bezbednosti saobraćaja i nije prekoračio osmočasovnu radnu normu - rekao je Sovrović.

Pričinjena znatna šteta

I njima je pozlilo u vožnji

3. jul - Ištvan Mađar, vozač autobusa „Autotransportnog preduzeća Pančevo“, doživeo je moždani udar u toku vožnje, ali je uspeo da na vreme zaustavi autobus s dvadesetak putnika i da tako spreči nesreću.

6. jun - Marko Đorđević (38), vozač autobusa 51, doživeo je srčani udar tokom vožnje i kasnije umro. Nesrećni čovek je bio dovoljno priseban da parkira autobus i spase sve putnike.