VODITELJKU DEU ĐURĐEVIĆ AUTOBUS POKOSIO NASRED ULICE ISPRED KBC DRAGIŠA MIŠOVIĆ: Dea na operaciji sledećih 6 sati, lekari se bore da joj spasu ruku! Detalji jutrošnje užasne nesreće (VIDEO)

Printscreen RTS, Printscreen Instagram, Printscreen Prva TV, Printscreen Pink Tv

BEOGRAD - Mlada TV voditeljka Dea Đurđević teško je povređena pošto ju je autobus u sistemu javnog prevoza pokosio na trotoaru, na mestu jutrošnje teške saobraćajne nesreće koja se dogodila oko 6 sati ispred beogradske bolnice "Dr Dragiša Mišović".

Prema jutrošnjim prvim informacijama, autobus je Dei otkinuo ruku i lekari se bore da je spasu. Podsetimo, nju je udario jedan od autobusa koji su se zakucali u automobile, učesnike prethodnog sudara među kojima je kao vozač bila i Dea.

Naime, kada je prvo došlo do sudara putničkih vozila Dea, koja je bila za volanom, izašla je iz kola da sa drugim vozačem proveri i utvrdi štetu. Utom je naišao autobus gradskog prevoza koji je naleteo na voditeljku, udario je dok je stajala na trotoaru.

Printscreen RTS, Printscreen Instagram, Printscreen Prva TV, Printscreen Pink Tv 
foto: Printscreen RTS, Printscreen Prva TV, Printscreen Pink TV, Printscreen Instagram

Prema najnovijim informacijama od 11 časova, voditeljka je odmah posle nesreće zbrinuta na VMA i već se nalazi u operacionoj sali na zahvatu koji će trajati sledećih 5-6 sati a u kojem će najbolji hirurzi te ustanove učiniti sve da joj saniraju povrede i spasu ruku. U međuvremenu na VMA je u pomoć kolegama stigao i dr Bumbaširević.

Dea nije u životnoj opasnosti, na VMA je jutros dovezena u svesnom stanju i komunicirala je sa lekarima. Srećom, nema unutrašnjeg krvarenja, niti povreda unutrašnjih organa. Međutim, ima polomljenu butnu kost. Sve vreme - od momenta nesreće do prijema na VMA, voditeljka je i pored izuzetno teških povreda ostala u svesnom stanju, čak i dok je sedeći pored svog automobila čekala dolazak hitne pomoći.

U toj medicinskoj ustanovi podršku joj pružaju majka, verenik Mladen Mijatović, brojne kolege...

Dein dečko Mladen Mijatović: Čuo sam se s njom, nisam je još video...

Pozvali smo njenog emotivnog partnera, novinara Mladena Mijatovića, koji je listu rekao:

foto: Printscreen/Instagram

- Čuo sam se sa njom, nismo se još uvek videli. Zaista moram da kažem da je policija odlično obavila posao, da lekari isto to čine i da se nadamo da će sve biti u najboljem redu - rekao je Mladen Mijatović.

Inače, na mestu jutrošnje nesreće intervenisale su tri ekipe Hitne pomoći koje su zbrinule povređene i prevezle ih na VMA.

U nesreći je učestvovalo nekoliko putničkih, kao i vozila javnog prevoza. Razlog udesa je najverovatnije proklizavanje.


Kako tvrde očevici i učesnici nesreće, voda zbog havarije na vodovodnoj cevi u Ulici Ljutice Bogdana slivala se niz ulicu koja je potom najverovatnije poledila. Autobusi na linijama 59, 42 i 78 saobraćaju alternativnom trasom. U ovom trenutku još je zastoj u blizini KBC "Dragiša Mišović".


Profesor Darko Mirković sa VMA rekao je da je primljeno troje povređenih, od kojih dvoje sa teškim povredama. On je potvrdio i da se žena, za koju se potom ispostavilo da je TV voditeljka Dea, nalazi na intenzivnoj nezi i da ima teške povrede ekstremiteta.

PRVO SE SUDARILA 2 AUTOMOBILA, PA NA NJIH NALETEO AUTOBUS, PA JOŠ VOZILA: Užasna nesreća jutros u 6 sati kod KBC Dragiša Mišović, teško povređeno troje  Youtube

Podsetimo, saobraćajna nesreća dogodila se jutros u 6 časova na uglu ulica Ljutice Bogdana i Heroja Milana Tepića u Beogradu. Najpre su se sudarila dva automobila. Potom je u njih udario autobus, pa još nekoliko vozila.

- U 6.17 dobili smo poziv da je došlo do sudara dva autobusa i više automobila. Dve osobe su povređene. Žena stara oko 30 godina je teže povređena, dok je muškarac star oko 50 godina lakše povređen - rekli su iz Hitne pomoći.

RTS Printscreen 
foto: Rts Printscreen

(Kurir.rs/Prva/RTS/Blic/Foto: RTS/Prva Printscreen)