Ako volite ukus pečenih šampinjona, predlažemo da probate ove ukusne punjene šampinjone specifičnog ukusa, piše Lovesensa.
Kombinacija pečuraka, krem sira i spanaća je tako dobra, da ćete poželeti još nekoliko puta da napravite ovo jelo. Još jedna prednost je što se brzo sprema, pa je savršen izbor ako očekujete goste.
Sastojci: 20 šampinjona, 2 čena belog luka, 4 šolje svežeg spanaća, 220 g krem sira, so, biber, 1/4 šolje parmezana, 1/4 šolje prezli.
Šampinjone operite i odvojite drške od kapica. Kapice poređajte na pouljen pleh, a drške sitno iseckajte pa pržite u tiganju na blagoj temperaturi. Iseckane drške šampinjone pržite sa belim lukom, pa dodajte spanać, krem sir, so i biber. Kada se sastojci lepo isprže i sjedine, zahvatite kašičicom dobijenu smesu i punite kapice šampinjona. Napunjene šampinjone pospite sa prezlom i parmezanom, pa pecite na 190 stepeni oko 12 do 15 minuta. Prijatno!
PROČITAJTE JOŠ:
Kurir.rs/Lovesensa/Foto: Shutterstock