Čokoladna torta je san svih ljubitelja čokolade, a oni koji pate od dijabetesa moraju biti veoma oprezni kad su u pitanju sastojci, piše Lepa & Srećna.
Ako koristite ove namirnice, možete tortu poslužiti i dijabetičarima: Za koru 150 gr čokolade za dijabetičare, 200 gr putera, 4 krupna jajeta, 8 kašika toplog mleka, 2 kašike kakao praha, 2 kašičice kafe i četvrtina kašičice soli, 200 gr mlevenog badema i 2 kašičice zaslađivača.
Za koru, umutite 4 žumanca sa 2 kašičice zaslađivača, dodajte 200 gr mlevenog badema pomešanog sa 2 kašike kakao praha. 150 gr čokolade otopite sa 200 gr putera u mikrotalasnoj rerni, pa dodajte 2 kašičice mlevene kafe i 8 kašika mlakog mleka. Ovu smesu polako dodajte testu i na kraju umešajte sneg od 4 belanca. Pecite kao jednu ili dve kore (20 minuta po kori).
Za fil otopite 200 gr čokolade za dijabetičare u mikrotalasnoj rerni pa dodajte 50 grama omekšalog putera. Kad se prohladi, dodajte 200 gr kisele pavlake i 1 kašičicu ekstrakta vanile pa dobro umutite i ostavite da se ohladi.
Filujte tortu i ukrasite po želji.
PROČITAJTE JOŠ:
LAKA TORTA OD PIŠKOTA I ČOKOLADE: "markiza" torta (BEZ PEČENJA)
ČOKOLADNE BOMBICE: slatkiš koji se ne peče
(Kurir.rs /Lepa&Srećna/ Foto: Shutterstock)