RADNIK ČISTIO SMEĆE ISPOD MOSTA, PA UPAO U REKU: Pustili ga da radi bez adekvatne opreme (VIDEO)

YouTube/Printscreen

Radnik iz Visokog je zbog nestručnog čišćenja smeća ispod mosta upao u reku Bosnu.

Udruženje "Eko-viking" ponudilo je nadležnim službama ovog grada pomoć za uklanjanje otpadnog materijala, a nadležni su se odlučili da na poprilično nekonvencionalan način pristupe čišćenju.


Tom prilikom ugroženi su životi radnika, a tek pukom srećom sve je prošlo bez posledica, povreda ili čak ljudskih žrtava.

Naime, ispod mosta već duže vreme stoji naplavljeni materijal od poslednjih poplava u februaru 2019. na kuli Tabhanskog mosta.

RADNIK ČISTIO SMEĆE ISPOD MOSTA, PA UPAO U REKU: Pustili ga da radi bez adekvatne opreme (VIDEO)  Youtube

"Nakon što smo prošle nedelje dostavili nadležnim službama dopis o ovome i izrazili zainteresovanost da taj materijal uklonimo, pojavila se ekipa koja je to umesto našeg udruženja odradila. Za nas ovo ne samo da znači ignorisanje našeg znanja i iskustva nego i zanemarivanje sigurnosti. U kojoj meri je sigurna aktivnost koju ovaj nepoznati čovek obavlja na ovoj fotografiji", navodi se u saopštenju.

Ističu i da članovi imaju svu potrebnu opremu za sigurno spuštanje, osiguravanje i uklanjanje materijala, ali da su vlasti ipak odabrale ljude koji mogli da se povrede.

Kurir.rs/Avaz.ba
Foto: Youtube/Printscreen