ROTKVICE PEČENJEM GUBE LJUTINU, A POSTAJU SOČNE I NEVEROVATNO SLATKE: Zavolećete ovu salatu na prvi zalogaj! (FOTO)
Rotkvice svi volite, a da li vam je ikada palo na pamet da ih ispečete? Ovaj recept vrlo je jednostavan, a ukus koji dobijate je neverovatan. Zdrava salata biće za tili čas gotova.
Sastojci (predviđeno za 3 osobe):
*2 veze svežih rotkvica
*2 šake rukole
*2 kašike maslinovog ulja
*sok 1/2 limuna
*morska so
*sveže mleveni biber
Za dresing:
*sok 1/2 limuna
*1/4 šolje ekstra devičanskog maslinovog ulja
*1 kašičica senfa
*1 kašika tečnog meda
*morska so
*sveže mleveni biber
*sir
Priprema
1. Rernu zagrejati na 200°C. Rukolu oprati i dobro ocediti. Rotkvice očistiti, oprati, krupnije preseći, a sitnije ostaviti cele, odložiti u veću činiju, posoliti, pobiberiti politi uljem i dobro protresti.
2. Začinjene rotkvice preručiti na pleh i peći u zagrejanoj rerni 25 minuta.
3. Za dresing, sve predviđene sastojke staviti u manju teglu, dobro zatvoriti i snažnoprotresti.
Prohlađene rotkvice pomešati sa rukolom, posuti izdrobljenim sirom i preliti dobijenom emulzijom. Prijatno!
Kurir.rs, Coolinarika / Foto: Printscreen YT