SAMO ZA SLADOKUSCE KOJI NE VOLE MNOGO DA SE TRUDE: Ovako se pravi svilena pita!

Profimedia

Francuska svilena pita ne sprema se dugo, te je idealna za sve one koji vole da pojedu nešto slatk oali ne i da mnogo vremena utroše u pripremu slatkiša. Takođe, malo ko je odoleo čokoladnim zalogajima sa čokoladnim mrvicama!

Sastojci:

Za koru:

230 gr oreo keksa


3 kašike istopljenog neslanog maslaca

Za fil:

260 gr šećera


4 velika jajeta


230 gr čokolade za kuvanje (otopljene)


dve kašičice ekstrakta vanile


140 gr maslaca otopljenog na sobnoj temperaturi


2 kašike slatke pavlake


4 kašičice šećera u prahu

Za preliv:

1 šoljica slatke pavlake


2 kašike šećera u prahu


1 kafena kašičica ekstrakta vanile


čokoladne mrvice ili kakao prah za ukras

Priprema:

Zagrejte rernu na 250 stepeni. Pouljite pleh. Stavite oreo keks u blender i meljite dok ne dobijete prah. Dodajte rastopljeni maslac i promešajte. Smesu utisnite u pleh. Pecite deset minuta. Ostavite da se potpuno ohlade.

U šerpici umutite jaja i šećer. Kuvajte stalno mešajući. Potom dodajte čokoladu i vanilu i mešajte dok smesa ne postane glatka. Ostavite da se ohladi. U drugu posudu mikserom mešajte puter dok ne bude penast. Postepeno dodajte ohlađenu čokoladnu smesu i izmiksujte najvećom brzinom pet minuta.

Izlijte smesu na testo i ravnomerno rasporedite. Ostavite u frižideru šest sati. Preliv napravite uz pomoć električnog miksera. Slatku pavlaku, šećer i vanilu mešajte dok ne dobijete čvrstu smesu. Stavite preko i ukrasite čokoladnim mrvicama ili kako prahom.

Profimedia 
foto: Profimedia

Kurir.rs/Klix/Foto: Profimedia