PO DŽEPU ZBOG BAHATOSTI: Od početka prošle godine loznički saobraćajci sankcionisali 531 vozača

Profimedia

LOZNICA – Od početka prošle godine loznička saobraćajna policija otkrila je i sankcionisala 531 prekršaj nepropisnog parkiranja za koji su propisane novčane kazne od 5.000 dinara, odnosno novčana kazna od 10.000 do 20.000 dinara.

Prema podacima policije u tom periodu najviše je bilo vozača, njih 207 koji su kažnjeni zbog nepostupanja po saobraćajnom znaku zabrane zaustavljanja i parkiranja, dok ih je 165 sancionisano što su se nepropisno parkirali na trotoaru, raskrsnici, obeleženom pešačkom prelazu ili autobuskom stajalištu.

Po džepu je rebnut i 131 vozač jer su nepropisno ostavljali svoje četvorortočkaše na kolovozu i ometali normalno odvijanje saobraćaja.

Predviđena novčana kazna za ove prekršaje je u fiksnom iznosu od 5.000 dinara. Kažnjeno je i 28 vozača koji su se parkirali na mostu, a za takav prekršaj propisana je novčana kazna u rasponu od 10.000 do 20.000 dinara.

Vozači koji ne poštuju propise i parkiraju vozila gde im se ćefne po Loznici nije malo, a Lozničani misle da bi policija prema stanju u gradu mogla mnogo da više kažnjava jer su trotoari, ili most kod zelene pijace stalno puni uparkiranih vozila.

U Loznici ima 1.026 uređenih parking mesta, od toga 160 u prvoj i 866 u drugoj zoni, parkiranje u prvoj košta 46, a drugoj 30 dinara za sat. Grad ima više od 30 hiljada registrovanih vozila pa nedostaje parkirališta zbog čega je planirano da ih ove godine bude urađeno još oko 620 kako bi se popravilo stanje i izbeglo parkiranje po trotoarima i travnjacima.

(Kurir.rs/T.Ilić)