Krompir salatu mnogi izbegavaju zbog jakog mirisa luka. Iz tog razloga, posebno oni koji luk ne vole, ovu salatu spremaju na malo drugačiji način.
Sastojci:
1 kg krompira
1 veći krastavac (oko 250 gr)
suvi začin
sirće
senf
brašno
maslinovo ulje (može se izbaciti u dane posta)
mirođija
peršun
Priprema:
Obarite u slanoj vodi oljušten krompir isečen na kolutove ili kockice po želji. Par kolutova izgnječite, dolijte vodu od kuvanja i razmutite kašičicu brašna pa zakuvajte sa suvim začinom.
Kad se ohladi, u preliv dodajte jabukovo sirće i senf po ukusu. Oljuštite i isecite krastavac, pomešajte sa ohlađenim krompirom i prelivom, dodajte peršun, mirođiju, so i biber po ukusu, kao i maslinovo ulje.
Dobro rashladite, pa servirajte dekorisano režnjevima zelene paprike i kolutovima paradajza.
Kurir.rs/Lepaisrećna/Foto: Profimedia