SLUŽITE JE HLADNU

SAMO ZA ONE KOJI NE VOLE LUK: Zbog ove male izmene u receptu ćete krompir salatu jesti SVAKI DAN!

Profimedia

Krompir salatu mnogi izbegavaju zbog jakog mirisa luka. Iz tog razloga, posebno oni koji luk ne vole, ovu salatu spremaju na malo drugačiji način.

Sastojci:

1 kg krompira


1 veći krastavac (oko 250 gr)


suvi začin


sirće


senf


brašno


maslinovo ulje (može se izbaciti u dane posta)


mirođija

peršun

Priprema:

Obarite u slanoj vodi oljušten krompir isečen na kolutove ili kockice po želji. Par kolutova izgnječite, dolijte vodu od kuvanja i razmutite kašičicu brašna pa zakuvajte sa suvim začinom.

Kad se ohladi, u preliv dodajte jabukovo sirće i senf po ukusu. Oljuštite i isecite krastavac, pomešajte sa ohlađenim krompirom i prelivom, dodajte peršun, mirođiju, so i biber po ukusu, kao i maslinovo ulje.

Dobro rashladite, pa servirajte dekorisano režnjevima zelene paprike i kolutovima paradajza.

Profimedia 
foto: Profimedia

Kurir.rs/Lepaisrećna/Foto: Profimedia