Slana tort torta polako ali sigurno postaje zvezda svih predjela! Odlična je za rođendane, ali i ostale veće proslave. Brzo se priprema, a još brže pojede.
Sastojci (za 12 parčića):
12 kriški tost hleba
3-4 kuvana jajeta
3-4 kisela krastavca
400 ml kisele pavlake
200 ml majoneza
150 g šunke
100 g pršute
100 g kačkavalja
Dekoracija:
2 jajeta
Kisela pavlaka ili majonez
Kiseli krastavac
Priprema:
U većoj činiji sjedinite 400 ml kisele pavalake i 200 ml majoneza.
Poređajte četri parčeta tost hleba (po želji uzmite tamni ili beli tost hleb). Preko tosta premažite jednu četvrtinu fila od majoneza i kisele pavlake. Preko stavite sitno iseckanu (ili izrendanu) šunku, kačkavalj i jaja.
Preko jaja premažite fil od majoneza i pavlake, pa preko stavite četri tost hleba, premažite ih majonezom i pavlakom pa preko poredjjete iseckanu pršutu i kisele krastavčiće.
Preko namažite ostatak smese majoneza i pavlake, stavite četri tost hleba i po želji premažite kiselom pavlakom ili majonezom. Dekorišite rendanim jajima i krastavčićima. Torta treba da odstoji neko vreme u frižideru, najbolje preko noći.
Kurir.rs/Cooking.rs/Foto: Profimedia