TRIKOVI ZBOG KOJIH ĆETE BITI MAHER U KUHINJI: Šefovi kuhinja vam otkrivaju svoje male TAJNE!

Profimedia

Svaka domaćica zna koliko je teško izboriti se sa pehovima u kuhinji. Kada saznate za ove trikove velikih majstora, briga za vaš sledeći kulinarski specijalitet će biti manja.

Promo 
foto: Promo

Nikada nemojte da pretrpavate tiganj kada nešto spremate u njemu, bolje uzmite veći tiganj da bi se hrana ravnomerno ispržila.

Zapršku kuvajte dok ne počne da miriše na orašaste plodove.

Crni biber izgori na temperaturi iznad 160 stepeni, pa ga treba dodati pri kraju spremanja jela.

Ako vam treba limunov ili pomorandžin sok, stavite voće na 30 sekundi u mikrotalasnu, tako ćete dobiti više soka.

Ako presolite supu, stavite u nju oljušten krompir na 15 minuta, on će "usisati" so.

Kada kuvate pirinač, nemojte dizati poklopac jer ćete dobiti kašastu smesu.

Profimedia 
foto: Profimedia

Kurir.rs/Super žena/Foto: Profimedia