Pikantna piletina sa sa softanim pirinčem sa šampinjonima odlično se slaže, a i lako priprema na ringli. Oni koji nemaju rernu pa ovako pripremaju ovu sjajnu zamenu za pilav tvrde da im je ovo jedno od omiljenih jela.
Sastojci:
400 g pilećeg belog mesa
1 glavica crna luka
1 koren šargarepe
3 čena bela luka
200 g šampinjona
400 g pirinča
1 kašika seckanog peršuna
1 kašičica kurkume praha
1 kašičica đumbira u prahu
po potrebi so
mleveni biber
oko 4 dl vode
2 kašike ulja
Priprema:
Meso iseckati na kockice. Iseckati crni luk, beli luk, šampinjone na listiće, a šargarepu izrendati. Pirinač oprati i dobro ocediti. Na ulju desetak minuta propržiti meso, dodati seckano povrće. Sve pržiti 15 minuta, dok povrće ne omekša i ispari tečnost.
Dodati pirinač mešati na vatri 2-3 minuta, dodati so, mleveni biber, seckani peršun. U vodu razmutiti kurkuma prah i đumbir u prahu preliri meso i povrće, poklopiti i na tihoj vatri kuvati da pirinač omekša i upije vodu.
Ako pirinač ne omekša, po potrebi dodati još vode.
Kurir.rs/Recepti/Foto: Profimedia