PILETINA SA PIRINČEM SPREMLJENA NA RINGLI: Odlična zamena za pilav! (RECEPT)

Profimedia

Pikantna piletina sa sa softanim pirinčem sa šampinjonima odlično se slaže, a i lako priprema na ringli. Oni koji nemaju rernu pa ovako pripremaju ovu sjajnu zamenu za pilav tvrde da im je ovo jedno od omiljenih jela.

Sastojci:

400 g pilećeg belog mesa


1 glavica crna luka


1 koren šargarepe


3 čena bela luka


200 g šampinjona


400 g pirinča


1 kašika seckanog peršuna


1 kašičica kurkume praha


1 kašičica đumbira u prahu


po potrebi so


mleveni biber


oko 4 dl vode


2 kašike ulja

Priprema:

Meso iseckati na kockice. Iseckati crni luk, beli luk, šampinjone na listiće, a šargarepu izrendati. Pirinač oprati i dobro ocediti. Na ulju desetak minuta propržiti meso, dodati seckano povrće. Sve pržiti 15 minuta, dok povrće ne omekša i ispari tečnost.

Dodati pirinač mešati na vatri 2-3 minuta, dodati so, mleveni biber, seckani peršun. U vodu razmutiti kurkuma prah i đumbir u prahu preliri meso i povrće, poklopiti i na tihoj vatri kuvati da pirinač omekša i upije vodu.

Ako pirinač ne omekša, po potrebi dodati još vode.

Profimedia 
foto: Profimedia

Kurir.rs/Recepti/Foto: Profimedia