IDEALAN PREDLOG ZA LAGANU VEČERU: Kineska salata sa PILETINOM i POVRĆEM će vas osvežiti i napuniti ENERGIJOM! (RECEPT)
Potrebno vam je (za količinu od 4 porcije): 400 g pilećih grudi, 1 kašika soli, 2 kašike soja sosa, 2 kašike limunovog soka, beli luk u granulama po želji, kašika suncokretovog ulja, narendan svež đumbir po želji, kašika senfa, 2 kašike semenki susama, 1 šargarepa, 3 mlada luka, 4 kašike zdrobljenog kikirikija, 1 kineski kupus, 2 kašike maslinovog ulja
Pileće meso secite po dužini, posolite, pospite belim lukom u granulama, prelite soja sosom i kašikom limunovog soka, pa ostavite da se meso marinira 15 minuta.
Na tiganju propržite semenke susama i kad dobiju malo boje sklonite s vatre, izvadite na tanjir. U isti zagrejani tiganj dodajte 2 kašike maslinovog ulja i pržite pileća prsa par minuta sa svake strane.
Kad je piletina pečena, sklonite s vatre i pokrite aluminijskom folijom. Kineski kupus prerežite na pola, a zatim na uže trakice, luk nasecite ukoso na manje komadiće, šargarepu ogulite i nasecite na jako tanke trakice.
U čaši pomešajte senf, suncokretovo ulje, narendani đumbir i preostali limunov sok. Svo povrće stavite u veliku činiju, prelijte pripremljenim prelivom, pospite zdrobljenim kikirikijem i prženim susamom.
Na kraju dodajte pripremljenu piletinu koju ste prethodno nasekli na komade veličine zalogaja. Po želji još malo začinite i poslužite.
Kurir.rs/24sata.hr/Foto: Profimedia