ORGANIZATORI PRED UTAKMICU U NOVOM SADU: Želimo pun SPENS i plasman na EP 2020

Rukometni Savez Srbije

U Novom Sadu održana je konferencija za medije počasnog organizacionog odbora rukometnog spektakla reprezentacija Srbije i Švajcarske kojim se naš nacionalni tim vraća u veliku dvoranu SPENS-a.

U ime tehničkog organizatora utakmice, RK Vojvodina, predsednik sedmostrukog uzastopnog šampiona države, Milan Đukić, pozvao je sve ljubitelje sporta da podrže nacionalni tim:

- Velika je čast i odgovornost da se jedna ovakva utakmica, koja će po svemu sudeći biti odlučujuća u borbi za plasman na EP 2020, odigrava u Novom Sadu u velikoj dvorani SPENS-a. Poslednje utakmice u velikoj dvorani SPENS-a imali smo kada je Vojvodina igrala EHF Ligu šampiona i organizovan Final4 SEHA lige. RK Vojvodina veruje da će biti dobar domaćin i da će celokupna organizacija biti na najvišem mogućen nivou. Trudićemo se da budemo dobri organizatori, i više od toga. Pozivamo sve da podrže reprezentaciju. Novi Sad je grad sporta i evropska prestonica kulture. U ime tehničkog organizatora, želimo dobrodošlicu svima, očekujemo da SPENS bude pun i da to bude jedan ozbiljan vetar u leđa u odlučujućoj utakmici našeg tima za plasman na EP 2020.

Član Gradskog veća za omladinu i sport, Ognjen Cvjetićanin podsetio je na sve ono što grad Novi Sad čini za sport...

- Novi Sad je centar sporta, centar rukometa. Ove godine ćemo, po ko zna koji put, dokazati da smo centar svetskih dešavanja. Novi Sad je zajedno sa gradonačelnikom i upravom za sport puno učinio i pružio logistiku koja je od nas tražena da ovaj događaj bude na nivou. S toga pozivam Novosađane i sve ostale ljubitelje sporta da podrže reprezentaciju. Uveren sam da ćemo pobediti. Dobrodošli u Novi Sad.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez istakao je zadovoljstvo organizacijom jednog ovakvog meča..

- Veliko mi je zadovoljstvo da pored velikih događaja ove i prošle godine, odbojkaške i košarkaške reprezentacije, ugostimo i rukometnu reprezentaciju. S obzirom da je veliki ulog u igri, siguran sam da je RSS doneo pravu odluku da izabere Novi Sad kao domaćina. RK Vojvodina je dokazao da je perjanica muškog rukometa u našoj zemlji. Siguran sam da ćemo zajedničkim snagama ispuniti uslove EHF. Najvažnije je da u što većem broju podržimo reprezentaciju, napunimo SPENS i dođemo do Evropskog prvenstva. Dugujemo zahvalnost gradu Novom Sadu, koji po ko zna koji put zajedno sa nama ućestvuje u organizaciji sportskih manifestacija.

Ispred Rukometnog saveza Srbije, medijima se obratio v.d generalnog sekretara, Mazlam Džemailoski...

- Veliku zahvalnost dugujemo pokrajinskom sekretarijatu, gospodinu Cvjetićaninu i gradonačelniku Vučeviću. Ovakve stvari se dešavaju kada imate ljude na terenu kao što su gospodin Milan Đukić i ostali rukometni radnici grada Novog Sada. Nije mala stvar u ovako kratkom vremenu probuditi rukometni Novi Sad za akciju reprezentativnog nivoa. Dugujemo iskrenu zahvalnost, ne samo za seniorsku reprezentaciju, jer će Novi Sad biti stecište svih rukometnih selekcija tokom juna. Ovde će se za svoja takmičenja pripremati i juniorsi, odnosno, kadeti. Naša budućnost je ovde. Očekujemo dobar rezultat. Želimo da SPENS bude pun. Nastojaćemo da se javnosti odužimo dobrim igrama i da svi zajedno slavimo na kraju.

Utakmica Srbija - Švajcarska na programu je u nedelju 16. juna od 18 časova.

Kurir sport