POGAČA SA SEMENKAMA JE IDEALAN DODATAK LETNJOJ TRPEZI: Kada je jednom PROBATE, više nećete poželeti da je pravite po drugom RECEPTU!

Profimedia

Probajte ovo fantastično testo, mekano kao duša i uvek ćete se vraćati najboljoj pogači koju ste probali.

Za pripremu pogače potrebno vam je:


100 ml vode
20 gr kvasca
1 kašičica šećera
200 ml mleka
50 ml ulja
2 jaja
malo maslaca ili margarina za mazanje
malo soli
450 gr brašna (meko T-500)
semenke susama
žumance za premazivanje

Priprema:

U mlaku vodu dodati kvasac i kašičicu šećera, pa ostaviti da nadođe. U vanglici umutiti jaja, dodati ulje, nadošli kvasac, mleko brašno i so, pa zamesiti testo rukama ili mikserom. Ostaviti da naraste, pa ponovo izraditi i opet pustiti da naraste.

Naraslo testo istresti na sto, koji ste malo namazali uljem. Istanjite dobro oklagijom za pola centimetra, pa premažete margarinom.

Nožem za picu iseći na tanke trake, pa testo uviti u rolnicu, pa u krug. Stavite u okrugli pleh, koji se podmazali ili stavili pek papir.

Ostaviti da testo naraste, pa premažite žumancetom. Pospite semenkama. Pecite na 180 stepeni stepeni, oko 45 minuta.

Vruću pogaču premažite malo maslacem ili margarinom.

Profimedia 
foto: Profimedia

Kurir.rs/Super žena/Foto: Profimedia