Niste očekivali goste, a oni su se pojavili na vratima. Nemate baš ništa čime biste ih počastili? Spremite ovo kreativno iznenađenje iz kuhinje kao grickalicu koju će vaši prijatelji obožavati.
Sastojci:
- francuski baget
- 2 čena belog luka
- 250 g čeri paradajza
- 1 avokado
- 5-6 komada sušenog paradajza
- 10 crnih maslina
- 50 g feta sira u maslinovom ulju
- so, biber
- maslinovo ulje
Priprema:
Zagrejati rernu na 180 °C. Iseći hleb na kriške oko 1 cm, premazati ih maslacem, pa staviti u tepsiju obloženu papriom za pečenje. Peći bruskete u zagrejanoj rerni 10-ak minuta. U međuvremenu pripremiti ostale sastojke.
Paradajz i avokado iseći na sitne kockice, masline, ako su veće prepoloviti, sušeni paradajz iseći na trake. Beli luk prepoloviti i njime premazati pečene, vruće bruskete. Na svaku staviti svež i sušeni paradajz, avokado, masline, kockice fete.
Po želji posoliti, pobiberiti i ostaje još da se preliju sa par kapi balsamik sirćeta, maslinovog ulja i brusketi su gotovi. Poslužiti dok su vrući, jer tada su najbolji.
Kurir.rs/Telegraf/Foto: Profimedia