Volite rovito jaje na oko? Nema problema! Jaja na oko je osnova spremanja jaja i smatra se najlakšim za pripremu.
Neki ljudi vole rovito žumance, neki tvrđe, a često se dešava da ih ispečemo neravnomerno i sasvim suprotno od onog što želimo.
Jaje s tečnijim žumancetom je vizuelno zanimljivije i pravi je gušt umakati u njega komad svežeg hleba.
A tajna spremanja najboljeg rovitog jaja na oko je zapravo - u vodi!
Šta treba da uradite?
Zagrejte kašiku ulja u tiganju, pažljivo razbijte jaje, a potom u tiganj sipajte malo vode. Poklopite ga poklopcem i pustite da se peče minut, dva. Para će ga zapravo ravnomerno skuvati, a žumance će ostati tečnije. Osim toga, ulje neće prskati po šporetu.
Podignite poklopac nakon minut i po i proverite da li je belance gotovo (treba blago da pobeli i preko žumanceta). Prebacite jaje na tanjir, napravite lepu salaticu i uživajte u zdravom i ukusnom doručku.
Kurir.rs/Ekipa Kurira
Foto:Shutterstock