IMAMO ODGOVOR

NIKADA NE OSTAVLJAJTE HLEB U PLASTIČNOJ KESI: Postoji odličan razlog zašto, a najbolje da ga držite na OVOM MESTU!

Shutterstock

Mnogi ljudi hleb ostavljaju na kuhinjskom pultu, u kutiji za hleb ili kuhinjskom ormariću, a pre toga ga stave u papirnu ili, češće, plastičnu kesu.


To je greška zbog koje se on ubuđa već posle nekoliko sati! Zašto? Kesa prvo polako, ali sigurno "osuši" hleb i privuče vlagu iz njega na sebe, a sobna temperatura i vlažna sredina su idealni za razvoj buđi. Plus, ako ga ostavljate u kuhinji na mesta gde može da dođe u kontakt sa isparaenjima od kuvanja, ubuđaće se još brže.


Najbolje rešenje, koliko god vam možda čudno zvučalo, jeste da hleb stavite u zamrzivač. Tako ćete uvek imati svežu veknu, a možete je odmrznuti na dva načina:

Shutterstock 
foto: Shutterstock


1. Ako vam treba odmah, izvadite zaleđeni hleb, stavite ga u aluminijumsku foliju i zagrejte u rerni.


2. Ako želite svež hleb za ujutro, izvadite ga pred spavanje i stavite na čistu kuhinjsku krpu da se preko noći lagano otapa. Ujutro će njegov ukus biti kao da ste ga tek kupili u pekari!


Isprobajte, rezultat će vas iznenaditi.


Kurir.rs/Ekipa Kurira, Foto:Shutterstock