HRVATI SAMI RASTERUJU TURISTE: Radnik na parkingu vikao na par iz Češke da plate kaznu! Godinama letuju ovde, a ovako nešto nikada nisu doživeli!

Printscreen/Youtube

Advokat i administrator popularne stranice Dnevna doza prosečnog Dalmatinca Mišo Živaljić podelio je na Fejsbuku svoju razočaranost radom omiških gradskih službi.

Prepričao je kako se češki par koji u Nemiri kod Omiša na letovanje dolazi već decenijama našao se na udaru radnika parkinga. Svoj su automobil parkirali na parkingu koje je godinama bio besplatan, pa su otišli u prodavnicu, piše Dalmacija danas.

Desetak minuta kasnije, na automobilu su pronašli kaznu za parkiranje. Radnika omiške parkirne službe pitali su o čemu se radi, a on je na njih, ispričali su, počeo da viče. Kazao im je da izvole odmah plate kaznu od 13,5 evra (oko 100 kuna) ili će po povratku u Češku morati da plate 200 evra.

Pogođeni ponašanjem radnika parkinga, par se požalio splitskom advokatu sa kojim su porodični prijatelji već godinama.

"Je*ene kazne za parkiranje od 100, 150, 200 kuna, stavljaju na auta strancima koji odu u supermarket na 10 minuta, na parkinzima koji su do juče bili besplatni. Kad stranac ode da pita šta i kako, viču na njega da plati kaznu. Onda se čudimo što imamo 30% manje gostiju nego prošle godine! Zašto? Jer su većini gu*ice nenajedive! A mozgovi su im ko kod zlatne ribice. Od parkinga bi vile i hotele da grade.

Sramotno je to ponašanje! Posebno u odnosu na goste koji tu dolaze 20 godina. A gde su ćevapčići po 13 evra u restoranima?! Retardirani madraci iz 1983. u apartmanima? Dobro se zapitajmo od čega ćemo živeti, ako smo "turizam" nasmešeno prihvatili kao jedini izlaz. Sramota!", objavio je Živaljić na Fejsbuku.

Kurir.rs/Večernji list

Foto: Printscreen/Youtube