BRESKVE JEDETE SVAKI DAN LETI, ALI OVAKVE JOŠ NISTE PROBALI: Pečene i prelivene SLADOLEDOM od vanile! Ništa vas neće bolje RASHLADITI (RECEPT)

Profimedia

Za pripremu ovog deserta trebaće vam tridesetak minuta. Sastojci su dovoljni za osam osoba.

Potrebni sastojci:

4 kašike prezli
4 kašike rastopljenog putera
2-5 kašika cimeta (po vašem ukusu)
2 kašike meda
1 čajna kašičica ekstrakta vanile
4 zrele breskve
sladoled od vanile

Način pripreme:

Operite breskve, prepolovite ih i uklonite košticu. Zagrejte rernu na 250 stepeni. Obložite pleh za pečenje papirom i pospite ga prezlama. Pecite ih petnaestak minuta dok ne porumene.

U tiganj stavite maslac i pustite da se otopi i ne postane zlatnosmeđe boje. Mešajte ga da ne zagori. Otopljeni maslac stavite u posudu i dodajte mu med, vanilu i cimet.

Na tiganju ispecite breskve. Prelite ih smesom od maslaca, meda, vanile i cimeta. Na vrh stavite kuglu sladoleda od vanile i pospite pečenim prezlama.

Uživajte!

Profimedia 
foto: Profimedia

Kurir.rs/Klix.ba/Foto: Profimedia