VODA SA AROMOM IMAĆE LEPŠI UKUS I VIŠE ĆETE JE PITI: Em osvežava, em skida kile

Shutterstock

Zdravi dodaci: Borovnice su pune antioksidanasa, limun čisti telo od toksina, krastavac sprečava zadržavanje vode u telu, a đumbir i grejp podstiču sagorevanje masti

Voda je najzdravije piće, ali ne mora uvek da bude dosadna, pa je možete obogatiti osvežavajućim letnjim voćem i povrćem.


Osim što su tako ukusnije, aromatizovane detoks vode ubrzavaju metabolizam i pomažu da se brže skinu masne naslage i višak kilograma. Limun, pomorandža, limeta, grejpfrut, maline, borovnice, kupine, ribizle, krastavac... sve su to sastojci koje u nju možete dodati i koji će joj pospešiti ukus.


Isečeni kolutovi limuna i limete čiste telo od štetnih toksina (ukoliko su prskani, ogulite im koru!), krastavac kao prirodni diuretik sprečava zadržavanje vode u telu, a grejp ubrzava sagorevanje masti.


Voda „sasi“ za manje kilograma


Posebno učinkovita za mršavljenje je i popularna voda „sasi“. U bokal s litrom vode ubacite ploške svežeg krastavca i limuna, dodajte malo rendanog đumbira i listove nane. Ostavite u frižideru preko noći i popijte sutradan.

Detoks voda s borovnicama


Sastojci: 100 g borovnica, 50 g grožđa, listovi mente, 5-6 dl vode, kašika sveđe isceđenog soka limuna.


Priprema: Borovnice i grožđe stavite nakratko u zamrzivač, pa ih prebacite u stakleni bokal ili flašu. Dodajte listove mente, limunov sok i sve to do vrha zalijte hladnom vodom. Stavite je u frižider na nekoliko sati, dok voda ne upije arome. Pijte pripremljenu vodu tokom dana.

Shutterstock 
foto: Shutterstock


Miks s limetom, krastavcem i malinom


Sastojci: 1 šoljica malina, 1 manji krastavac, 1 limeta, listovi mente, 6 dl vode


Priprema: Maline, kolutove limete i krastavca stavite u bokal, dodajte malo mente i sve to zalijte vodom do vrha. Zatvorite i ostavite vodu nekoliko sati u frižideru. Za optimalne rezultate i izbacivanje toksina preporučuje se da popijete najmanje pola litre ove detoks vode dnevno.


Aromatični napitak s kupinama i kivijem


Sastojci: 1 kivi, 1/2 šolje kupina, prstohvat cimeta, 2 dl vode, kockice leda


Priprema: Ogulite kivi i isecite ga na ploške, pa ga pomešajte s kupinama u velikoj tegli posudi. Prekrijte ledom do vrha, sipajte oko 2 dl vode, dok tegla ne bude puna, ubacite prstohvat cimeta i zatvorite poklopcem. Pre konzumiranja pripremljenu vodu stavite u frižider najmanje sat vremena da bi voće ispustilo arome.

Kurir.rs

Foto: Shutterstock