Sastojci
♦ 500 g testenine
♦ 200 g domaće šunke ili šunkarice
♦ 200 g kačkavalja
♦ 200 g sitnog sira
♦ 2 dl kisele pavlake
♦ 1-2 grančice svežeg bosiljka
Priprema
Šunku ili šunkaricu iseckajte na sitne kockice, stavite je u činiju i dodajte sitan sir, izrendani kačkavalj (jedan deo ostavite za posipanje testa odozgo) i dodajte pavlaku. Skuvajte testo prema uputstvu s kesice. Kada je gotovo, iscedite ga i prelijte hladnom vodom, pa ga pomešajte sa šunkom, pavlakom i sirom. Sve to preručite u vatrostalan sud, posite kačkavaljem i zapecite u rerni na 200 stepeni 10-15 minuta. Jelo ukrasite svežim bosiljkom, koji nije samo dekoracija, već ga možete i pojesti!
Novosadska pasta
Objavljeno
22.07.2012. 4:36h
→ 01.06.2017. 0:00h