Sastojci:
500 g lisnatog testa ili gotove kore za krempitu
6 jaja
2 vanilin šećera
20 kašika šećera
8 kašika brašna
4 kašike gustina
1 l mleka
1/2 slatke pavlake
Priprema:
- Ako nisu u pitanju gotove kore za krempitu, onda razvijte odmrznuto lisnato testo i svaku koru ispecite u rerni.
- Umutite 6 žumanaca sa 10 kašika šećera, 2 vanil-šećera, pa u umućena žumanca dodajte 8 kašika brašna, 4 kašike gustina i 2,5 dl mleka (odvojte od onoj 1 litra). Sve izmešajte mikserom.
- Ostatak mleka (7,5 dl) stavite na ringlu da provri, pa smanjite temperaturu i u mleko sipajte žutu smesu od žumanaca i kuvajte krem dok ne postane gust. Ostavite ga da se malo prohladi pa u njega dodajte umućen šam od 6 belanaca i 10 kašika šećera (dodati ga u jos vruć žuti krem lagano mešajući varjačom).
- Jednu koru od lisnatog testa stavite na tacnu. Preko nje sipajte krem a preko njega, kad se prohladi, stavite umućenu slatku pavlaku bez dodavanja šećera (ako je ne volite, ne morate je staviti, ali s njom kolač deluje dekorativnije i ukusniji je).
- Preko pavlake, ili samo žutog krema, pospite prethodno izmrvljenu drugu koru lisnatog testa i na kraju kolač pospite šećerom u prahu.
Foto: Shutterstock