Niko joj ne može odoleti: Krempita sa korama od lisnatog testa

Shutterstock

Sastojci:

500 g lisnatog testa ili gotove kore za krempitu

6 jaja

2 vanilin šećera

20 kašika šećera

8 kašika brašna

4 kašike gustina

1 l mleka

1/2 slatke pavlake

Priprema:

  1. Ako nisu u pitanju gotove kore za krempitu, onda razvijte odmrznuto lisnato testo i svaku koru ispecite u rerni.
  2. Umutite 6 žumanaca sa 10 kašika šećera, 2 vanil-šećera, pa u umućena žumanca dodajte 8 kašika brašna, 4 kašike gustina i 2,5 dl mleka (odvojte od onoj 1 litra). Sve izmešajte mikserom.
  3. Ostatak mleka (7,5 dl) stavite na ringlu da provri, pa smanjite temperaturu i u mleko sipajte žutu smesu od žumanaca i kuvajte krem dok ne postane gust. Ostavite ga da se malo prohladi pa u njega dodajte umućen šam od 6 belanaca i 10 kašika šećera (dodati ga u jos vruć žuti krem lagano mešajući varjačom).
  4. Jednu koru od lisnatog testa stavite na tacnu. Preko nje sipajte krem a preko njega, kad se prohladi, stavite umućenu slatku pavlaku bez dodavanja šećera (ako je ne volite, ne morate je staviti, ali s njom kolač deluje dekorativnije i ukusniji je).
  5. Preko pavlake, ili samo žutog krema, pospite prethodno izmrvljenu drugu koru lisnatog testa i na kraju kolač pospite šećerom u prahu.

Foto: Shutterstock