Sastojci:
400 g keksa
3 dl mleka
kesica vanilin šećera
Fil:
3 kesice pudinga od vanile
1 l mleka
10 kašika šećera
200 g bele čokolade
125 g margarina
500 ml slatke pavlake
šlag za ukrašavanje
Priprema:
1. Od litre mleka odvojiti jedan decilitar, a ostatak zajedno sa šećerom staviti da provri. U manju količinu mleka izmešati prašak za puding, pa ga dodati u kipuće mleko i mešati dok se ne zgusne. U to dodati belu čokoladu izlomljenu na kockice i margarin, pa smesu ostaviti da se ohladi. U međuvremenu, umutiti slatku pavlaku, pa je, kašiku po kašiku, dodavati u prethodno pripremljenu hladnu smesu i sve dobro sjediniti.
2. Keks natapati u mleko i ređati na tacnu.
3. Smesu od pudinga i slatke pavlake podeliti na dva dela i jednu staviti preko keksa, potom dodati još jedan red, pa opet ostatak fila, i na kraju završiti s keksom namočenim u mleko.
4. Kolač posuti šećerom u prahu, ukrasiti tankim slojem šlaga ili mlevenim orasima.
Foto: Shutterstock