Ne znate šta biste danas spremili za ručak? Zapečene šnicle su odličan izbor, a spremićete ih brzo i lako.
Sastojci:
- 1/2 kg krompira
- 2 dl mleka
- 1 kašika kajmaka
- malo soli
- 300 g pilećih ili junećih šnicli
- ulje
- brašna po potrebi
- biozačin
- 100 g trapista
Priprema:
1. Skuvati krompir, umutiti ga s mlekom i kajmakom i preručiti u podmazanu vatrostalnu posudu.
2. Dok se krompir kuva, pripremiti natur šnicle. Meso izlupati tučkom i začiniti po ukusu. Ugrejati ulje u tiganju, šnicle uvaljati u brašno i pržiti na vrelom ulju. Smanjiti temperaturu, okrenuti šnicle, poklopiti ih i dinstati 10 minuta.
3. Gotove šnicle preliti preko pire-krompira sa saftom u kojem su se pržile, posuti ih rendanim trapistom i zapeći desetak minuta na 200 stepeni. Služiti uz salatu po želji.
Kurir.rs / Foto: Shutterstock