SOČNE I KREMASTE! Ovo su najbolje PRINCES KROFNE koje ćete probati, uspeće i početnicima (RECEPT)

Profimedia

Lepe i ukusne princes krofne san su mnogih domaćica. Sa ovim receptom uspeh je zagarantovan!

Potrebno za krofnice:

2 jajeta (ako su jako sitna onda 3)

200 ml vode

120 g margarina (može i 100 ml ulja)

150 g brašna

1 kašičica šećera

1 kašičica soli

Profimedia 
foto: Profimedia

Potrebno za fil:

500 ml mleka

4 žumanceta

2 kesice vanilin šećera

80 g brašna

100 g šećera (može i više ako volite slađe)

Dodatno još 500 ml slatke pavlake.

Priprema:

Prvo pripremamo testo. Rastopite u vodi margarin, so, šećer, sklonite sa ringle pa umešajte brašno. Vratite na ringlu i na tihoj vatri pripremajte testo. Mešajte non-stop da ne zagori i već za dva minuta je gotovo. Sklonite sa ringle, ostavite 5 minuta da se prohladi pa uz mešanje mikserom ubacite jaja. Prvo jedno pa drugo. Ako primetite da je masa gusta, dodajte i treće jaje, ali uglavnom ne treba celo dodati već samo malo belanca.

Sipajte u špric i na pek papiru formirajte krofnice. Pecite u zagrejanoj rerni koju ste već ranije uključili na 200 stepeni. Ne otvarajte rernu dok se krofnice peku.

U međuvremenu se priprema fil.

Od 500 ml mleka odvojte malo da biste mogli umutiti brašno i žumanca. Ostalo mleko prokuvajte sa vanilom i šećerom. Zakuvajte fil i ostavite da se hladi. Kada se sve ohladilo presecite svaku krofnicu napola. Slatku pavlaku umutite i desetak kašika izmiksajte sa filom a ostalo stavite u špric.

Filujte prvo žuti fil, bogato ga nanesite jer ga ima dosta, potom umućenu slatku pavlaku, pa poklopite gornjim delom i pospite šećerom u prahu ili čokoladom.

Princes-krofne su lepše kada odstoje par sati ili do sutradan.

Profimedia 
foto: Profimedia

Kurir.rs/Stvar ukusa/Foto: Profimedia