Jabuke i kruške tope salo

Tokom trajanja dijete nećete osetiti glad, jer su u ishranu uključene skoro sve namirnice, osim masnih sireva, slatkiša i belog hleba

Dijeta sa jabukama i kruškama traje samo pet dana. Tokom tog perioda izgubićete tri kilograma. Tih dana ješćete jaja, povrće, piletinu, jogurt, intergralni hleb, špagete i ostale namirnice. Zabranjeni su masni sirevi, slatkiši i beli hleb. Jabuke i kruške pune su dijetetskih vlakana koja stvaraju osećaj sitosti, sprečavaju oscilacije nivoa šećera i mnogo se sporije pretvaraju u mast.

To voće je prava riznica vitamina A i C, kalijuma, likopena, najmoćnijeg antioksidanta, koji smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti. Osim toga, jabuke i kruške od 100 grama imaju oko 60 kalorija. Tokom dijete masnoće zamenite maslinovim uljem, a od začina so, biber i aromatično ulje.

Preporučuje se da svako jutro, odmah posle buđenja, popijete čašu mlake vode. Nikako ne preskačite obroke, a doručkujte najkasnije sat vremena posle buđenja, jer se tako ubrzava metabolizam. Dok ste na ovom režimu ishrane, obavezno jedite jabuke i kruške, i nikako nemojte da ih zamenite drugim voćem kako bi postigli željeni rezultat. Najbolje bi bilo da jedete kisele jabuke, jer one sadrže manje šećera.

Jabuka & kruška dijeta

1.dan

Doručak: parče nezaslađene pite sa jabukama i 1 dl mleka sa 0,5 odsto mlečne masti
Užina: kruška
Ručak: 2 kuvana jajeta, 250 g barenog mešanog povrća i 40 g integralnog hleba
Užina: frape od jabuke i soka pomorandže
Večera: 150 g pilećeg filea, 40 g integralnog hleba, šolja jogurta, pire od jabuke i kruške


2. dan

Doručak: sendvič od integralnog hleba i 100 g pilećeg parizera
Užina: 2 dl svežeg soka od jabuke
Ručak: 200 g dinstanog pilećeg filea, prilog od 150 g kiselih jabuka kuvanih sa 1 krompirom, 40 g integralnog hleba
Užina: kruška
Večera: 120 g ribe i 250 g salate od kukuruza i šargarepe začinjene maslinovim uljem, sirćetom i limunovim sokom

3. dan

Doručak: voćni jogur
Užina: jabuka i kruška
Ručak: 100 g špageta prelivenih sa 150 g bolonjeze sosa
Užina: pečena jabuka
Večera: 250 g đuveča od junetine i što više različitog povrća, 40 g integralnog hleba, kruška

4. dan

Doručak: šolja jogurta
Užina: kruška
Ručak: 200 g grilovanog oslića, 150 g sezonske salate začinjene limunom i maslinovim uljem, 40 g integralnog hleba
Užina: sok od jabuke i pomorandže
Večera: 100 g mladog sira, 100 g kuvanog krompira, kruška

5. dan

Doručak: sendvič od integralnog hleba i 70 g tunjevine
Užina: jabuka i kruška
Ručak: 200 g rižota od integralnog pirinča i belog pilećeg mesa, pečena paprika začinjena maslinovim uljem, belim lukom i sirćetom, 40 g integralnog hleba
Užina: sok od jabuke
Večera: 120 g pečene ribe, 250 g salate od kukuruza poprskane limunom, 40 g integralnog hleba, kruška