Sastojci:
2-3 plava patlidžana
1 šargarepa
1 crvena paprika
2 paradajza
sir (tvrdi ili mocarela)
kačkavalj
3-4 čena belog luka
peršunov list
so
ulje
Priprema:
1. Patlidžan dobro oprati. Beli luk sitno iseckati ili ispasirati, dodati ulje i iseckan svež peršunov list i so.
2. Plavi patlidžan iseći na listiće sve do drške, ali nikako do samog kraja. Svaki list namazati predhodno pripremljenom mešavinom ulja i belog luka. Između listova ređati tanke listove šargarepe, paprike, paradajza i tankih kriški sira.
3. Sve to odozgo posoliti i još malo pouljiti i na to narendati kačkavalj.
4. Peći na 200 stepeni 35-40 minuta.
Savet:
1. Kada prepolovite i i narežete patlidžan, posolite ga ispecite u rerni. Sadržaj pomešajte sa malo seckanog belog luka, ohladite i dobićete ukusan namaz ili salatu.
Foto: Shutterstock