Šarena lepeza

Shutterstock

Sastojci:


2-3 plava patlidžana

1 šargarepa

1 crvena paprika

2 paradajza

sir (tvrdi ili mocarela)

kačkavalj

3-4 čena belog luka

peršunov list

so

ulje


Priprema:


1. Patlidžan dobro oprati. Beli luk sitno iseckati ili ispasirati, dodati ulje i iseckan svež peršunov list i so.

2. Plavi patlidžan iseći na listiće sve do drške, ali nikako do samog kraja. Svaki list namazati predhodno pripremljenom mešavinom ulja i belog luka. Između listova ređati tanke listove šargarepe, paprike, paradajza i tankih kriški sira.

3. Sve to odozgo posoliti i još malo pouljiti i na to narendati kačkavalj.

4. Peći na 200 stepeni 35-40 minuta.

Savet:


1. Kada prepolovite i i narežete patlidžan, posolite ga ispecite u rerni. Sadržaj pomešajte sa malo seckanog belog luka, ohladite i dobićete ukusan namaz ili salatu.

Foto: Shutterstock