RADENKO JE KOLIMA KRENUO NA PARASTOS, NIJE NI SLUTIO ŠTA GA ČEKA: Ubrzo ga je okružila i napala banda migranata, pokušali da mu otmu auto! A to nije prvi put da su napali!

printscreen YT

KURŠUMLIJA- Radenko Kaličanin iz kuršumlijskog sela Rača danas je doživeo veliku neprijatnost, jer su emigranti koje je susreo na putu ka kuršumlijskom selu Degrmen napravili živi zid i hteli da mu otmu automobil. On nije jedini koji je tokom dana na istom potezu doživeo neprijatnost.

Kako nam je potvrdio Kaličanin, oko 12 časova krenuo je ka Degrmenu kako bi prisustvovao parastosu. U jednom trenutku video je emigrante kraj puta, a zatim su oni napravili živi zid i pokušali da spreče da on prođe.

-Bilo ih je desetak. Usporio sam i skoro stao, kada su počeli da hvataju kvake od automobila. Uplašio sam se dao, gas, a oni su počeli da udaraju po mom automobilu. Bukvalno sam prošao kroz njih- kazao nam je Kaličanin.

On dodaje da je odmah pozvao ženu i rekao joj da pazi. Pozvali su i policiju, ali dok je ona došla oni su nestali. Kasnije su ušli u selo Rača i kraj prodavnice vikali. Opet je pozvana policija i ne znamo jesu li ih uhapsili.

Vlada Šporčić 
Ilustracijafoto: Vlada Šporčić

-Kada sam stigao na doredište, ispričao sam šta mi se desilo, te mi je jedan komšija rekao da su i njega tako presreli. Na ovom potezu dnevno prođe i do sto emigranata u jednom danu. Neki su miroljubivi, ali u poslednje vreme se svašta dešava. Pre par dana obili su kuću i tu proveli više od jednog dana- dodaje naš sagovornik.

On kaže da su meštani ovih sela, koja se protežu do administrativnog prelaza Merdare, koji spaja užu Srbiju sa južnom srpskom pokrainom KiM, prilično uznemireni i da svakodnevno doživljavaju enprijatnosti od emigranata.

-Kradu šta stignu, upadaju u kuće, a ovo sa kolima od danas je baš mnogo. Više ne znamo šta da radimo i kome da se požalimo- dodaje naš sagovornik.

(Kurir.rs/B.R.)