NAPRAVITE DOMAĆI HLEB ZA 15 MINUTA: Ukus je neuporedivo BOLJI od kupovnog, a i ZDRAVIJI je! (RECEPT)
Nema ničeg lepšeg nego kad vas probudi miris svežeg domaćeg hleba.
Sastojci potrebni za pripremu ovog hleba su:
300 grama brašna;
10 grama suvog kvasca;
1 kašičica šećera;
1 kašičica soli;
180 mililitara gazirane mineralne vode;
3 kašike ulje.
Mineralnu vodu zagrejati da bude mlaka, dodati šećer, suvi kvasac i izmešati. U dublju posudu usuti brašno, dodati so i izmešati. Potom dodati rastvoren kvasac, ulje i zamesiti testo.
Testo rastanjiti pouljanim rukama, a ne tanjiti oklagijom već nauljenim rukama rastanjiti testo. Pekač ili manju tepsiju premazati uljem, posuti brašnom i staviti testo. Pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 15 minuta. Viljuškom napraviti šare i izbockati testo, piše Stvar ukusa. Rernu zagrejati na 250°C, pa smanjite na 180°C i pecite pogaču 15 minuta.
Gotovu pogaču izvaditi iz rerne, poprskati vodom, pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi desetak minuta.
Kurir.rs/Superžena/Foto: Profimedia