BACAMO NA TONE HLEBA JER GA NE ČUVAMO KAKO TREBA! Ovo je najbolji način, a jednu GREŠKU uporno ponavljamo!

Profimedia

Mnogi ljudi hleb ostavljaju na kuhinjskom pultu, u kutiji za hleb ili kuhinjskom ormariću, a pritom ga drže u papirnoj ili plastičnoj kesi.

To je greška zbog koje se hleb brzo ubuđa i obajati već posle nekoliko sati.

Kesa će polako, ali sigurno "osušiti" hleb, a sobna temperatura je idealna za razvoj buđi, piše Stvar ukusa. Plus ako hleb ostavljate u kuhinji na mestima gde može da dođe u kontakt sa vodom, ubuđaće se još brže.

Profimedia 
foto: Profimedia

Najbolje rešenje, koliko god vam možda blesavo zvučalo, jeste da stavite hleb u zamrzivač.

Ovako ćete uvek imati svežu veknu, a možete je odmrznuti na dva načina: Ako vam treba odmah, izvadite zaleđeni hleb, stavite ga u aluminijumsku foliju i zagrejte u rerni;

Ako želite svež hleb za ujutro, izvadite ga pred spavanje i stavite na čistu kuhinjsku krpu da se preko noći lagano otapa. Ujutro će ukus biti kao da ste ga tek kupili u pekari.

Profimedia 
foto: Profimedia

Kurir.rs/Super žena/Foto: Profimedia