Iako postoji mnogo načina za pripremu bečkih šnicli, pronašli smo recept sa kojim nema greške. Biće spolja hrskave, unutra sočne, savršeno ispečene i nećete moći da im odolite! Uz njih odlično ide salata od krompira.
Sastojci:
Za salatu od krumpira
• 800 g krompira
• 3 manje glavice luka (sitno iseckanog)
• 4 kašike ulja od repice
• 1 kašika srednje ljutog senfa
• 350 ml supe od povrća
• 5-6 kašika sirćeta (od belog vina)
• 1 manji krastavac
• so, biber
Za šnicle:
• 4 tanka teleća odreska (od oko 125 g)
• 2 jaja
• 2 kašike pavlake
• 4 kašike brašna
• 8 kašika prezle
• oko 150 g maslaca
• 2 limuna
• 4 kašike sitno iseckanih listića peršuna
• so, biber
Priprema:
Skuvajte krompir s korom u slanoj vodi. Propržite luk na ulju 15 minuta. Dodajte senf i supu od povrća i zakuvajte. Začinite sirćetom, solju i biberom. Oljuštite krompir, isecite i ostavite da odstoji u toploj supi barem 20 minuta. Dodajte vlašac i krastavac. Još jednom posolite i pobiberite
Istucite šnicle da budu oko 0,5 cm debljine. U dubokom tanjiru pomiješaj jaja s pavlakom i prstohvatom soli. Na druga dva tanjira stavite brašno i prezlu. Zagrejte tiganj. Rastopite maslac na srednjoj temperaturi (neka bude oko 1 cm maslaca u tiganju).Posolite i pobiberite šnicle, uvaljajte u brašno, otresite višak brašna, a potom provucite odreske kroz razmućeno jaje, uvaljajte u prezlu i oprezno istresite višak. Stavljajte šnicle na maslac – kad počne da se krčka, znači da je temperatura idealna. Pržite šnicle oko 4 minute sa svake strane (pri tome povremeno protresite tiganj). Ostavite da se iscedi na kuhinjskom ubrusu. Poslužite s limunom, peršunom i krompir salatom.
Kurir.rs/Miss7.24sata.hr/Foto:Profimedia