Osim što ne sadrži ulje, za pripremu nisu potrebne ni neke “čudne namirnice”. Umesto da sočnost kolača dobijete korišćenjem ulja, posegnite za jogurtom i tako ste smanjili veliki broj kalorija. Svi znamo da malo masnoće čini svaki čokoladni kolač puno ukusnijim pa mu dodajte malo putera od orašastih plodova ili kikirikija. Dodatan bonus je sigurno što se kolač priprema samo 25 minuta.
Potrebni sastojci:
- 120g speltinog brašna (ako želite može i obično belo brašno)
- 30g kakao praha
- ½ kašike praška za pecivo i soli
- ¾ kašike šećera
- 2 kašike sitno iseckane čokolade (ako želite)
- 60g jogurta
- 180g vode
- 60g maslaca po izboru
- 8g ekstrakta vanile
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni i namastite posudu za pečenje.U veluku posudu
stavite brašno, kakao, so i prašak za pecivo, po želji čokoladu i šećer. U drugoj posudi pomešajte maslac, jogurt, vodu i vanilu. Dodajte to suvim sastojcima i pomešajte dok se sve lepo ne poveže. Pecite 25 minuta, ostavite da se ohladi, isecite na kocke i uživajte!
Kurir.rs/Ordinacija.hr/Foto:Profimedia