Sastojci
♦ 500 g testenine po izboru
♦ 2 veća paradajza
♦ 2 veća krastavca
♦ 4 kašike majoneza
♦ 2 kašike kečapa
♦ 1 kiselo mleko
♦ biozačin
♦ 1 manja glavica crnog luka
♦ 400 g piletine
♦ so, beli biber
Priprema
Testeninu skuvajte na uobičajeni način. Luk očistite i sitno iseckajte. Ostalo povrće oljuštite i naseckajte na kockice srednje veličine. Testo dobro ocedite, pa ga prebacite u dublju posudu. Dodajte kiselo mleko, majonez, kečap i začine. Piletinu očistite od kostiju i kožice, pa je ispržite na malo masnoće da dobije zlatnosmeđu boju, a kad se ohladi, nasecite je na sitnije kocke ili štapiće. Sve sastojke dobro izmešajte i ostavite ih da odstoje u frižideru najmanje pola sata kako bi se sve arome što bolje povezale. Salatu poslužite hladnu.
Letnja salata od testenine i piletine
Objavljeno
23.07.2012. 22:45h
→ 01.10.2017. 0:00h