I ako ne radite u pekari, apsolutno je moguće da znate da proverite kvalitet hleba kao pravi pekar.
Uz ovaj vodič ćete prepoznati šest najvažnijih karakteristika koje svaka odlična vekna hleba ima:
KORA
Hleb bez lepe hrskave kore nije vredan vašeg vremena. Kora dobrog hleba ima više nijansi, od zlatnosmeđe do svetlozlatne.
VAZDUŠASTA TEKSTURA
U svežem hlebu treba da tražite mehure vazduha različitih veličina.
SJAJNA UNUTRAŠNJOST
Kvalitetan hleb ima blago sjajnu unutrašnju površinu. Pored toga, vratiće se u prvobitan položaj kada ga pritisnete.
AROMA
Dobar hleb osim ukusa ima i miris koji treba da se oseti i pre nego što ga zagrizemo.
IZGLED
Dobar spoljašnji izgled ili glazura jedan je od pokazatelja kvaliteta. Forma, oblik, volumen, glazura… sve to čini hleb kvalitetnim.
LAKOĆA NAREZIVANJA
Narezivanje je skoro kao umetnost, pa ako želite rustikalan hleb, pustićete da se on sam otvori.
Kurir.rs/Žena/Foto: Profimedia
POGLEDAJTE BONUS VIDEO: