RECEPT
BEZ MNOGO MUKE SPREMITE RUČAK KAO IZ RESTORANA! Napravite testeninu s mlevenim mesom i kobasicom! PROBUDITE SVA ČULA!
Ako ne možete da se setite šta da spremite za ručak i da to izgleda kao da ste otišli do skupog restorana, ovaj recept će vam dobro doći!
Sastojci:
- 250 g testenine fusilli
- 450 g mlevenog mesa
- 450 g gustog paradajz soka ili pelata
- 110 g ljute kobasice
- 1 kašika biljnog ulja
- 1/2 crnog luka
- 50 g rendanog parmezana
- 10 g svežih listića bosiljka
- so i biber po želji
Priprema:
1. Skuvajte testeninu prema uputstvu s pakovanja.
2. U drugoj posudi popržite malo naseckane ljute kobasice dok ne postane hrskava. Ubacite s kobasicama sitno naseckani luk i dinstajte dok ne postane staklast. Dodajte mlevenu junetinu i pržite je dok dobije smeđu boju. Ulijte sos od paradajza, posolite i pobiberite po želji. Kuvajte dok se sos ne zgusne.
3. Ubacite testeninu u sos, a nakon toga i rendani parmezan i sveže iseckan bosiljak, pa sve dobro promešajte.
4. Jelo poslužite toplo uz salatu po želji.
Foto: Profimedia
Foto: Shutterstock