Ako vam je supa dosadila, evo čorbice koja može da osveži vaš jelovnik. Odlična je, što ćete i sami videti kada je probate.
Za pripremu ove čorbe potrebni su vam sledeći sastojci:
80 g pšenice
2 kašike maslinovog ulja
150 g praziluka (beli i zeleni deo)
200 g stabljike celera
1 kašika suvog biljnog začina
1 l vode
50 ml pavlake za kuvanje
1 kašika naseckanog lista celera
Priprema:
Pšenicu operite i stavite u vodu da odstoji preko noći. Na zagrejanom ulju propržite sitno iseckan luk, praziluk i stabljike celera narezane na tanke kolutove.
Dodajte pšenicu, suvi biljni začin i nalijte vodom. Kuvajte dok povrće i pšenica ne omekšaju. Po potrebi pobiberite i posolite.
Na kraju sve sastojke usitnite električnom seckalicom, dodajte pavlaku za kuvanje i pustite da supa provri.
Dekorišite naseckanim celerom i poslužite.
Kurir.rs/Stvar ukusa/Foto: Profimedia