PASTRMKA NA UŽIČKI NAČIN I PITA SA SLATKIM KUPUSOM! Hit obroci za uživanje sa prijateljima!
PASTRMKA NA UŽIČKI NAČIN
Sastojci:
- 4 pastrmke
- 200 g kajmaka
- 160 g mesnate slanine
- 1/2 kg krompira
- 100 g brašna
- so
- peršun
- ulje
Priprema:
1. Pastrmku očistiti, oprati i osušiti. Slaninu iseći na tanke parčiće i malo propržiti.
2. Oljuštiti krompir i skuvati ga u vodi u koju smo dodali malo začina i soli. Pastrmke uvaljati u brašno i pržiti u ulju i masnoći koja je ostala od pržene slanine, a onda poređati na oval na koji je prethodno stavljena slanina i preliti uljem u kojem se pržila.
3. Servirati s barenim krompirom, a zatim preliti rastopljenim kajmakom i seckanim peršunom.
PITA SA SLATKIM KUPUSOM
Sastojci:
- 600 g tankih kora
- 1,5 kg svežeg kupusa
- 1 glavica crnog luka
- 4 kašike ulja
- biber,
- so
Priprema:
1. Glavicu kupusa očistiti od spoljnih listova, oprati i izrendati. Luk oljuštiti i oprati.
2. Na zagrejanom ulju prodinstati iseckan crni luk. Dodati kupus, so i biber pa zajedno dinstati dok kupus ne omekša. Ohladiti i nadevati po tri kore, nauljiti i uviti u rolat. Tako raditi dok se ne potroše svi sastojci.
3. Urolane kore saviti u oblik puža i poređati u nauljen pleh. Staviti u zagrejanu rernu i peći dok ne porumeni.
Kurir.rs/Foto: Shatterstock