UHAPŠEN PIROMAN IZ POŽEGE: Zapalio balon halu, brvnaru i prostorije preduzeća

Profimedia

POŽEGA - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požegi uhapsili su U. V. (18) iz Požege, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela izazivanje opšte opasnosti - saopštila je danas Policijska uprava u Užicu.

-Sumnja se da je on 5. novembra ove godine zapalio ceradu „Balon hale“ u Požegi i na taj način izazvao požar.

- Takođe, U. V. se sumnjiči da je naredne noći, sa još jednom osobom za kojom policija intenzivno traga, zapalio drvenu brvnaru sugrađaninu, kao i da je nakon toga izazvao požar u prostorijama jednog preduzeća - saopštila je užička policija.

Mladić je pod istragom i da je u septembru pokušao da zapali ugalj kraj zgrade koju dele Tehnička škola i Gimnazija u Požegi, saznaje "Kurir". Policija ga je pre dva meseca zatekla u školskom dvorištu, kako stoji kraj zapaljene cerade kojom je bio prekriven ugalj u školskom dvorištu i tada je protiv njega pokrenuta istraga.

U. V. uhapšen je u sredu ujutru pošto je lokalizovan požar u preduzeću "Ratko Mitrović" u Požegi, a mladić je osumnjičen da je upravo on podmetnuo požar u toj firmi. On je pod sumnjom i da je u ponedeljak uveče zapalio balon salu pored bazena u Požegi, gde je i pored brze intervencije vatrogasaca, izgoreo deo krova balon sale. Sledećeg dana uveče izgorela je brvnara kod reke Skrapež, a ubrzo zatim, vatrogasci su morali satima da gase i požar u krugu fabrike "Ratko Mitrović" gde je gorelo skladiše ove firme.

Posle privođenja, U. V. je negirao da je on palio objekte po Požegi. Nije priznao ni da je krajem septembra u školskom dvorištu pokušao da zapali pokrivku ispod koje je bilo 30 tona uglja.

Požare, u kojima nije bilo povređenih, ugasili su vatrogasci.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on je uz krivičnu prijavu priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Požegi. Sudija za prethodni postupak odredio mu je pritvor do 30 dana.

(Kurir.rs/Z. Š)