Kada se spomenu punjene paprike, mnogima od ukusne kombinacije mesa, pirinča i paprika krene "voda na usta". Ipak, postoji i malo zdravija verzija od one na koju smo svi navikli. Šta ako vam kažemo da paprike možete puniti tunjevinom i da je ukus podjednako neodoljiv?
Sastojci:
- 2 konzerve tunjevine
- 1 tegla pečenih paprika
- pola sitno naseckanog luka
- ajoli sos (mediteranski sos od maslinovog ulja i belog luka)
- 3 kašike peršuna
- malo seckanog kapra
- 1 kašika limunovog soka
- 2 kašike maslinovog ulja
- so i biber
Profimedia
Priprema:
Ocedite tunjevinu i stavite je u činiju. Dodajte naseckani luk, sos ajoli, limunov sok, peršun, kapar, maslinovo ulje, so i biber. Po potrebi smesu možete dodatno začiniti. Nakon što dobro promešate smesu, na red dolazi punjenje paprika. Pazite da ne stavite preveliku količinu smese kako paprika ne bi pukla. Punjene pečene paprike s tunjevinom možete poslužiti uz prepečeni ili hleb po želji.
Profimedia
Kurir.rs/Gastro.hr/Foto: Profimedia