SPECIJALITET

TESTO KAO IZ ITALIJANSKE PICERIJE: Nikad niste probali FOKAČO? Sad je prilika, bićete ODUŠEVLJENI (RECEPT)

Shutterstock

Sastojci:


1 dl pirea od bundeve

150 g brašna (možete ga kombinovati s ražanim)

1/2 šolje tople vode

1 ravna kašika soli

1/2 kvasca

0,5 dl maslinovog ulja

1/2 kašike suvog ruzmarina

pinjole

krupna morska so

Priprema:

1. U dublji sud stavite prosejano brašno, a od bundeve koju ste prethodno obarili napravite pire, pa ga dodajte u sud s brašnom.


2. Pola kvasca i 1 dl mlake vode s kašičicom šećera rastopite i ostavite da nadođe. Maslinovo ulje i ruzmarin pomešajte i ostavite na stranu.


3. Potom od svih sastojaka zamesite meko testo i ostavite ga da odstoji 15-20 minuta.


4. Kalup obložite papirom za pečenje. Testo nemojte ponovo premesiti, već vlažnim rukama oblikujte oblik pogače, prebacite u kalup i varjačom izbušite rupice. Pogaču prelijte maslinovim uljem i ruzmarinom, bogato pospite pinjolama i morskom solju i pecite na 200 stepeni dok ne porumeni.

Foto: Shutterstock