PRIJATNO

RUČAK NE MORA DA BUDE MONOTON! Probajte piletinu u paradajzu sa KIKIRIKIJEM (RECEPT)

Foto: Shutterstock

Piletina je dobar izbor, bilo da spremate ručak ili večeru. Predstavljamo vam zanimljiv recept, koji će začiniti ukus često monotone, ali zdrave piletine.

Sastojci:

  • 1/2 kg pilećeg belog mesa
  • 400 g šampinjona
  • 2-3 veće šargarepe
  • 200 g koncentrata paradajza (ili 1/2 l soka od paradajza)
  • 50 g neslanog kikirikija
  • so, biber
  • peršunov list
Foto: Profimedia
foto: Profimedia

Priprema:

Kratko propržite meso na malo ulja, pa ga prelijte paradajzom. Dodajte krupno sečene pečurke i iseckanu šargarepu, pa začinite. Kuvajte pola sata na jačoj vatri, uz stalno mešanje (dolivajte vodu po potrebi). Na kraju dodajte kikiriki propržen na malo ulja. Jelo služite uz hleb, testeninu, pirinač ili krompir.

Foto: Profimedia
foto: Profimedia

Kurir.rs/Foto: Shutterstock