Poznati ukus musake, nešto je što većina voli, ali postoji način da malo "osvežite" poznatu kombinaciju. Umesto krompira, predlažemo vam da koristite kupus, a evo recepta.
Sastojci:
- 1 kg kiselog kupusa ribanca
- 500 g mlevenog mesa
- 1/2 šolje pirinča
- glavica crnog luka
- jaje + 2 žumanceta
- 2 dl kiselog mleka
- malo mleka
- so, biber
Priprema:
1. Kupus ispržite. Pirinač skuvajte u slanoj vodi i ocedite. Meso ispržite sa lukom, posolite, pobiberite i ohladite, pa dodajte jaje.
2. U zemljanu posudu ili tepsiju ređajte kupus, pirinač, meso dok ne potrošite materijal i završite s kupusom.
3. Preliti mešavinom od kiselog mleka i žumanaca, sa malo mleka. Pecite na umerenoj vatri oko 60 minuta, dok kupus na vrhu nepostane smeđ.
Profimedia
Kurir.rs/Foto: Profimedia