Umesto tradicionalne gibanice, kore napunite mlevenim meso i ajvarom i iznenadite goste novim ukusom.
Sastojci:
- 500 g kora za gibanicu
- 1 glavica crnog luka
- 1 struk praziluka
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- malo vegete
- malo bibera
- manja teglica ajvara
- 4 jaja
- malo ulja
- malo kisele vode
- 2 čaše kisele pavlake
- malo soli
Priprema:
Sitno isečen luk i praziluk propržite na malo ulja. Dodajte mleveno meso pa sve još malo propržite. Proprženo mleko promešajte sa ajvarom. Ređajte po dve kore, svaku poprskajte uljem i kiselom vodom, a svaku drugu filujte. Uvijte kore u rolnu, staviti u podmazani pleh, iseckajte na komade. Sve prelijte pavlakom umućenom sa jajima i malo soli.
Ostavite da odstoji jedan sat, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C.
Profimedia
Kuri.rs/Stvarukusa.rs/Foto: Profimedia