POSLE PITE SA MESOM I AJVAROM, ZABORAVIĆETE SVE DRUGE! Toliko je dobra da ćete je jesti cele zime (RECEPT)

Profimedia

Umesto tradicionalne gibanice, kore napunite mlevenim meso i ajvarom i iznenadite goste novim ukusom.

Sastojci:

  • 500 g kora za gibanicu
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 struk praziluka
  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • malo vegete
  • malo bibera
  • manja teglica ajvara
  • 4 jaja
  • malo ulja
  • malo kisele vode
  • 2 čaše kisele pavlake
  • malo soli

Priprema:

Sitno isečen luk i praziluk propržite na malo ulja. Dodajte mleveno meso pa sve još malo propržite. Proprženo mleko promešajte sa ajvarom. Ređajte po dve kore, svaku poprskajte uljem i kiselom vodom, a svaku drugu filujte. Uvijte kore u rolnu, staviti u podmazani pleh, iseckajte na komade. Sve prelijte pavlakom umućenom sa jajima i malo soli.

Ostavite da odstoji jedan sat, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C.

Profimedia 
foto: Profimedia

Kuri.rs/Stvarukusa.rs/Foto: Profimedia