Pilav je ukusno, ali i jednostavno jelo, pa čak i žene koje nisu vične u kuhinji mogu da ga naprave.
Sastojci:
- 1 belo pileće meso
- 1 pakovanje svežih šampinjona
- 2 praziluka
- 2 čena belog luka
- 1/2 manje glavice kupusa (oko 500 g)
- 100 g pirinča
- malo kikirikija
- 100 g kukuruza iz konzerve ili kesice
- so i biber
Priprema:
Belo meso skuvati u slanoj vodi, pa ga iseći na kockice kad se ohladi. Supu ostavimo za nalivanje pilava. Praziluk iseći na kolutove i propržiti na ulju, dodati dva čena belog luka, na listove iseckane šampinjone i sitno isečen kupus, kao za salatu. To sve pržiti nekoliko minuta, pa dodati belo meso i pirinač. Posoliti i pobiberiti po želji, dodati kukuruz i malo sitno seckanog kikirikija, pa naliti supom u kojoj se kuvalo meso. Sve ovo staviti u rernu na 200 stepeni i peći 30 minuta.
Kurir.rs, Foto: Shutterstock